http://archief.schonekleren.nl/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/982661Bedrijven2.jpg
 
Bedrijven E-mailadres
Bedrijven zijn verantwoordelijk voor de omstandigheden waarin hun kleding wordt gemaakt. Op het hoofdkantoor worden belangrijke beslissingen genomen die invloed hebben op het leven van veel mensen in de lange en ingewikkelde productieketen van kleding. Daarom hebben bedrijven de macht, mogelijkheid en de verantwoordelijkheid om arbeidsomstandigheden in de internationale kledingindustrie te verbeteren.

We verwachten dat bedrijven deze verantwoordelijkheid nemen door te voldoen aan alle belangrijke arbeidsnormen zoals die door de International Labour Organization (ILO) van de Verenigde Naties zijn opgesteld. Dit gaat verder dan een mooi verhaal over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) op papier of de website. Het gaat om een solide beleid dat stap voor stap serieus in de praktijk wordt gebracht.

De Schone Kleren Campagne gaat voor goed goed. Dat betekent dat de hele kledingindustrie zo georganiseerd is dat iedereen krijgt wat hij verdient. Daarom vragen we bedrijven niet om een ‘eerlijke’ kledinglijn; wij willen dat alle kleding die je kunt kopen op een eerlijke manier geproduceerd is.


 
 

Rechterbalk_homepage_Ga_voor_goed_goed180120

Ga voor goed goed!


Lees hier wat jij kunt doen voor eerlijke kleding.
Waar vind ik schone kleren

Waar vind ik schone kleren?


Klik hier voor het antwoord op deze en meer veelgestelde vragen.
Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of sms-acties.

Word donateur


Wij steunen de mensen die onze kleding maken. Help ons helpen!
Speel de Grote Klere Quiz

Speel de Grote Klere Quiz


Doe iets leuks voor schone kleren met deze kruising van spelletjesavond, kledingruilfeestje en quizprogramma!