http://archief.schonekleren.nl/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/660391quiz1.jpg http://archief.schonekleren.nl/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/812187quiz2.jpg http://archief.schonekleren.nl/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/795374quiz3.jpg http://archief.schonekleren.nl/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/490093quiz4.jpg http://archief.schonekleren.nl/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/606336quiz5.jpg http://archief.schonekleren.nl/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/512378quiz6.jpg http://archief.schonekleren.nl/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/243471quiz7.jpg http://archief.schonekleren.nl/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/134070quiz8.jpg
 
Speel de Grote Klere Quiz!

Hou je van spelletjesavonden, kledingruilfeestjes of quizprogramma's? En doe je graag iets leuks voor schone kleren? Dan is de Grote Klere Quiz helemaal iets voor jou, want die combineert dat allemaal. Vol trots presenteren we deze set spannende kaarten vol opdrachten, kennisvragen en uitdagingen over eerlijke kleding.

Alles wat je nodig hebt voor deze schone kleren-(tupperware)party is een kledingstuk dat je wilt ruilen, pen en papier en drie wasknijpers. En medespelers natuurlijk! Je kunt de quiz als kaartset bestellen, hier spelen via je laptop of iPhone, of de set kaarten downloaden en uitprinten. Succes verzekerd!


Organiseer je als quizmaster zo’n avond, laat het ons dan weten. We horen graag hoe het was en je ontvangt dan als dank een cadeautje! Stuur ons vooral ook je foto's, dan zetten wij ze hier online – om te laten zien hoe leuk het is om iets te doen voor schone kleren.

Speel_de_Grote_Klere_Quiz_smDe quiz is gratis voor de Schone Kleren Campagne ontwikkeld door een groep topontwerpers. Op 8 april om 17 uur begonnen de vier aan een nobel project: overwerken voor het goede doel. Een van hen, Eelke Dekker, had via Twitter een oproep gedaan en kwam zo in contact met de Schone Kleren Campagne. Vol enthousiasme werkte Eelke met Chris Karthaus, Floris Wiegerinck en Ben Streek tot in de late uurtjes aan de opdracht 'Ontwikkel een feestpakket voor de SKC'. Het werd een een geweldige avond (en nacht) met precies zo'n resultaat. Bedankt!

KlereQuizSKC

 

7 juli 2010- Reactie van Metta

Gister heb ik met vijf vriendinnen de Grote Klere Quiz gespeeld. Het was echt een groot succes. We hadden allemaal een paar kledingstukken meegenomen. Er waren direct al een paar kledingstukken in de smaak gevallen. Dat was echt heel leuk om te zien – dat iemand dat kledingstuk niet meer hoeft en dat je een ander daar zo blij mee kan maken. Het viel me ook op dat de vragen soms heel slecht beantwoord werden. Bijv. hoeveel water je nodig hebt voor een kledingstuk...  Of hoe lang een kledingarbeidster in Bangladesh gemiddeld moet werken om evenveel te verdienen als een verkoopster in Nederland in een maand. De antwoorden lagen heel ver van de werkelijkheid af!  De knijpers voor als je klaagde zijn soms ook nog gebruikt, dat was dan erg lachen. En de sms-jes waren heel grappig. Hoe die mensen waar we die sms-jes heen stuurden reageerden. Heel leuk. Ik denk dat we allemaal weer wat geleerd hebben van dit spel en bovendien was het een super geslaagd feestje! Ik hoop dat iedereen nu weer wat meer bij kleding stil staat. Ik raad dit spel aan iedereen aan om minimaal 1x te gaan spelen! Wij spelen het sowieso nog wel een keertje!

 

1 november 2010 - Reactie van Henriëtta

Hallo, Hierbij onze foto van de Grote Klere Quiz.
We hebben een erg leuke en gezellige avond gehad, bedankt voor de leuke quiz!
Groeten Henriëtta Reinds

gkq_reaktie

 

29 januari 2011 - Reactie van Lieske

Ik heb afgelopen week met een paar vriendinnen de Grote Klere Quiz gedaan, in het kader van een schoolopdracht over duurzaamheid.

Het was echt heel leuk en interessant! We hebben weer veel om over na te denken als we kleren shoppen. De kledingruil viel ook bij iedereen in de smaak.

gkqreactie2

 

 
 

Rechterbalk_homepage_Ga_voor_goed_goed180120

Ga voor goed goed!


Lees hier wat jij kunt doen voor eerlijke kleding.
Waar vind ik schone kleren

Waar vind ik schone kleren?


Klik hier voor het antwoord op deze en meer veelgestelde vragen.
Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of sms-acties.

Word donateur


Wij steunen de mensen die onze kleding maken. Help ons helpen!
Speel de Grote Klere Quiz

Speel de Grote Klere Quiz


Doe iets leuks voor schone kleren met deze kruising van spelletjesavond, kledingruilfeestje en quizprogramma!