http://archief.schonekleren.nl/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/988444Activiteiten_Archief_Groenlicht2.jpg
 
 
Groen Licht voor Schone Kleding (2006-2007)
groenlichtkleinDe Schone Kleren Campagne lanceerde in december 2006 de campagne Groen Licht voor Schone Kleding. Als de openbaar vervoerssector met haar 50.000 werknemers overstapt op eerlijk gemaakte dienstkleding, is er een flinke slag gemaakt.Verandering is mogelijk
Kledingbedrijven die zijn aangesloten bij de Fair Wear Foundation werken aan betere arbeidsomstandigheden bij hun kledingproductie. Brancheorganisaties, vakbonden en maatschappelijke organisaties zien er vervolgens op toe dat de kledingbedrijven op een goede manier worden gecontroleerd. Als grote opdrachtgevers zijn kunnende openbaarvervoersbedrijven in de positie om van hun kledingleveranciers het lidmaatschap van de Fair Wear Foundation te verlangen. Nederlandse gemeenten hebben inmiddels de ervaring dat kledingleveranciers hiertoe wel degelijk bereid zijn als zij hierom gevraagd worden. De kleding wordt hierdoor niet of nauwelijks duurder.

De campagne
Tijdens ‘Groen Licht voor Schone Kleding’ probeerde de Schone Kleren Campagne bedrijven in het openbaar vervoer zover te krijgen dat zij inderdaad overstappen op eerlijk gemaakte dienstkleding. Ook vroegen we het personeel in de sector werd gevraagd om bij hun werkgever aan te dringen op eerlijk gemaakte dienstkleding.

 

 
 

Rechterbalk_homepage_Ga_voor_goed_goed180120

Ga voor goed goed!


Lees hier wat jij kunt doen voor eerlijke kleding.
Waar vind ik schone kleren

Waar vind ik schone kleren?


Klik hier voor het antwoord op deze en meer veelgestelde vragen.
Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of sms-acties.

Word donateur


Wij steunen de mensen die onze kleding maken. Help ons helpen!
Speel de Grote Klere Quiz

Speel de Grote Klere Quiz


Doe iets leuks voor schone kleren met deze kruising van spelletjesavond, kledingruilfeestje en quizprogramma!