http://archief.schonekleren.nl/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/162587Gedragscodes2.jpg
 
Gedragscodes
De meeste merken en winkelketens publiceren tegenwoordig een gedragscode, waarin de arbeidsnormen staan die zij verwachten van leveranciers. De gedragscodes zijn grotendeels gebaseerd op normen van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO), maar er bestaan ook enkele verschillen tussen de codes, vooral wat betreft de normen over een leefbaar loon; niet alle bedrijven doen hier toezeggingen over.


De gedragscodes zouden vertaald moeten worden in de lokale taal, toegankelijk gemaakt voor arbeiders en gepubliceerd op de website van het bedrijf, net zoals het sociaal jaarverslag.  Meer vooruitstrevende bedrijven werken samen met vakbonden en andere arbeidersorganisaties om te begrijpen hoe de arbeiders hun situatie zien. Zij geven hen soms ook een opleiding, zodat ze weten wat hun rechten zijn en hoe deze uit te oefenen. Bedrijven zouden verder een klachtenprocedure moeten ontwikkelen zodat arbeiders eventuele schendingen van gedragscodes kunnen melden.

Natuurlijk betekent een gedragscode weinig zonder onafhankelijk bewijs dat hij nageleefd wordt in fabrieken. Ideaal gezien komt dit bewijs van arbeiders zelf, verenigd in een onafhankelijke vakbond. Maar de meeste bedrijven hebben als belangrijkste instrument voor naleving van hun gedragscodes gekozen voor sociale audits: inspecties van de arbeidsomstandigheden in fabrieken.

In de meeste fabrieken zou een effectieve sociale audit eventuele schendingen van gedragscodes onthullen. Wanneer een bedrijf zulke schendingen tegenkomt, moet het niet meteen de banden met de leverancier verbreken: dit zou deze alleen maar aanmoedigen om misstanden te verhullen. In plaats daarvan kan het bedrijf samenwerken met de fabriekseigenaren en andere belanghebbenden, zoals vakbonden of niet-gouvernementele organisaties (NGO’s), om te proberen de arbeidsomstandigheden te verbeteren. Er moet een herstelplan met redelijke deadlines worden ontwikkeld, en de leverancier zou tegelijkertijd ondersteuning moeten krijgen om de gedragscode te gaan naleven.

De inkooppraktijken van bedrijven, zoals eisen over lage prijzen of kortere levertijden, kunnen er vaak toe leiden dat het voor leveranciers lastig is de gedragscode na te leven. Meer vooruitstrevende ondernemingen onderzoeken inmiddels welke impact hun inkooppraktijken hebben op arbeidsomstandigheden. Toch stellen arbeidersorganisaties vaak dat als arbeiders een vakbond kunnen vormen en zij collectief kunnen onderhandelen met het management over hun salaris en omstandigheden, dit een veel duurzamere en effectievere aanpak gericht op betere arbeidsomstandigheden zou zijn dan de huidige gedragscodes en sociale audits.

 
 

Rechterbalk_homepage_Ga_voor_goed_goed180120

Ga voor goed goed!


Lees hier wat jij kunt doen voor eerlijke kleding.
Waar vind ik schone kleren

Waar vind ik schone kleren?


Klik hier voor het antwoord op deze en meer veelgestelde vragen.
Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of sms-acties.

Word donateur


Wij steunen de mensen die onze kleding maken. Help ons helpen!
Speel de Grote Klere Quiz

Speel de Grote Klere Quiz


Doe iets leuks voor schone kleren met deze kruising van spelletjesavond, kledingruilfeestje en quizprogramma!