Goed Goed nieuwsbrief #01
woensdag, 01 juli 2009 10:59
logo_sm1Welkom bij de Schone Kleren Campagne
We presenteren jullie graag onze nieuwe stijl:
  • Een hele nieuwe website met klare taal, bruikbaar materiaal, meer downloadables, veel achtergrondinformatie en een blog.
  • Een bijzonder nieuw filmpje over de SKC, met musical- en televisiester Robin van den Akker (o.a. Op zoek naar Joseph, Evita, ONM) in de hoofdrol, geproduceerd door Veggie in Pumps - ga gauw kijken!
  • Een nieuw blad: Goed Goed nieuws, ons magazine vol nieuws, achtergrondinformatie en mogelijkheden om zelf in actie komen – deze keer o.a. een interview met modeontwerper Daryl van Wouw over de arbeidsomstandigheden in zijn eigen fabriek in China. Je krijgt het blad gratis als je donateur wordt.
  • Een nieuwe mogelijkheid om zelf te helpen de arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie te verbeteren: per sms!
  • En hopelijk valt het op: dit alles in onze nieuwe huisstijl, met nieuw logo, een nieuwe tagline en een nieuwe naam (voor nieuwe vrienden: vroeger heetten we Schone Kleren Kampagne). We horen graag wat jullie ervan vinden (klik hier).
  • En er komt nog meer: onze eigen winkel met t-shirts, tassen en materiaal staat op het punt zijn deuren te openen – hou de website dus in de gaten…
Hoe we eruit zien is misschien veranderd, maar wat we willen bereiken niet: dat de mensen die onze kleren maken een goed leven krijgen. We steunen op dit moment arbeiders in Indonesië die produceren voor Polo Ralph Lauren en Tommy Hilfiger. Zij hebben een vakbond opgericht om samen te zorgen voor betere arbeidsomstandigheden. Direct na de oprichting heeft het fabrieksmanagement een agressieve anti-vakbondscampagne opgezet: 19 arbeiders zijn ontslagen. Vanaf dat moment vechten ze voor hun rechten. Jij kunt deze arbeiders helpen! Vraag aan Polo Ralph Lauren en Tommy Hilfiger om een einde te maken aan deze arbeidsrechtenschendingen. Klik hier- dit kost slechts ongeveer een halve minuut van je tijd!

Wij gaan voor goed goed – gaan jullie mee?

Veel dank en groeten,
Team Schone Kleren Campagne
 
 

Rechterbalk_homepage_Ga_voor_goed_goed180120

Ga voor goed goed!


Lees hier wat jij kunt doen voor eerlijke kleding.
Waar vind ik schone kleren

Waar vind ik schone kleren?


Klik hier voor het antwoord op deze en meer veelgestelde vragen.
Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of sms-acties.

Word donateur


Wij steunen de mensen die onze kleding maken. Help ons helpen!
Speel de Grote Klere Quiz

Speel de Grote Klere Quiz


Doe iets leuks voor schone kleren met deze kruising van spelletjesavond, kledingruilfeestje en quizprogramma!