Goed Goed nieuwsbrief #03
woensdag, 16 september 2009 14:22
Mail C&A, M&S Mode, Miss Etam, Prénatal en WE voor beter loon

Op 2 september lanceerde de Schone Kleren Campagne een nieuwe campagne om ervoor te zorgen dat de mensen die onze kleding maken daar genoeg voor verdienen. Uit ons onderzoek in Bangladesh en India blijkt dat veel van de ondervraagde arbeiders minder dan de helft krijgen van wat ze nodig hebben. Help ons een eind te maken aan deze mensenrechtenschending, en mail C&A, M&S Mode, Miss Etam, Prénatal en WE meteen.
Veel dank aan degenen onder jullie die dat inmiddels al gedaan hebben: jullie brengen eerlijke kleren dichterbij!


// Update Rumana’s Sweatsoap

Rumana is 23 jaar en woont in de hoofdstad van Bangladesh. Ze werkt in een kledingfabriek die kleren voor Nederlandse winkels produceert. Zij maakt dus misschien wel jouw jeans, shirts en jurkjes en jij kunt meebeleven hoe zij leeft. Sinds begin september kun je haar online volgen - via haar blog op http://sweatsoap.nl kun je lezen wat ze meemaakt, en achtergrondinfo en mogelijkheden om kledingarbeiders te steunen vinden. In de afgelopen weken is er al heel wat gebeurd: ze is te laat gekomen waardoor er loon werd ingetrokken, ze heeft een mobiel gekregen en ze heeft een date gehad waardoor ze haar huis uit moest...

Word haar vriend op Facebook, Hyves en/of Twitter, hoe meer vrienden ze heeft, hoe meer steun zij en haar 47 miljoen collega-kledingarbeiders krijgen, dus spread the word! Veel dank aan degenen onder jullie die zich al bij haar hebben aangesloten, haar vragen hebben gesteld of berichtjes hebben gestuurd - ze doet haar best alles te beantwoorden, maar wellicht kan het even duren, alvast dank voor jullie geduld!
 
 

Rechterbalk_homepage_Ga_voor_goed_goed180120

Ga voor goed goed!


Lees hier wat jij kunt doen voor eerlijke kleding.
Waar vind ik schone kleren

Waar vind ik schone kleren?


Klik hier voor het antwoord op deze en meer veelgestelde vragen.
Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of sms-acties.

Word donateur


Wij steunen de mensen die onze kleding maken. Help ons helpen!
Speel de Grote Klere Quiz

Speel de Grote Klere Quiz


Doe iets leuks voor schone kleren met deze kruising van spelletjesavond, kledingruilfeestje en quizprogramma!