Goed Goed nieuwsbrief #04
woensdag, 07 oktober 2009 12:56

05-01-dhakaVraag een basisloon in Azië

Mail C&A, M&S Mode, Miss Etam, Prénatal en WE opnieuw!

 

Vandaag (op de World Day of Decent Work) wordt een nieuw initiatief uit Azië gelanceerd, dat een basisloon garandeert voor alle kledingarbeiders uit de regio. Dit is een initiatief van de Asia Floor Wage, een coalitie van vakbonden en NGOs uit de productielanden zelf. Als dit basisloon zou worden betaald, zouden de arbeiders een leefbaar loon verdienen en zou het geen zin meer hebben voor kledingmerken om hun productie te verplaatsen: het kost in elk land relatief even veel. Twee vliegen in één klap! Laat de Nederlandse kledingmerken weten dat je dit initiatief, net als de Schone Kleren Campagne, steunt en wil dat de mensen die hun kleding maken daarvan kunnen leven. Mail ze vandaag nog!

 

Veel reuring op Rumana's Sweatsoap

Kledingarbeidster maakt veel mee

 

Alleenstaande moeder en kledingarbeidster Rumana (23) uit Bangladesh deelt sinds een maand haar digitale dagboek met ons. En wat een maand is het geweest: haar gloednieuwe fabriek werd afgepakt in de fabriek, ze kwam te laat en haar loon werd ingehouden, ze had een date en werd haar huis uitgezet. Daarnaast gaf ze ons een inkijkje in hoe een standaard dag uit haar leven eruit ziet, hoeveel ze verdient en wat ze daarvan kan kopen (en hoezeer ze moet vechten om rond te komen).

Het aantal mensen dat haar via haar blog, Facebook, Hyves en Twitter volgt stijgt gestaag, net als het aantal vragen dat haar worden gesteld. Veel dank hiervoor! Hoe meer vrienden ze heeft hoe meer steun de mensen die onze kleren maken krijgen, dus blijf het nieuws verspreiden: post de banner, mail je vrienden - doe mee! Binnenkort meer over wat je kunt doen om Rumana een stem te geven...

 

 

Groet! Team Schone Kleren Campagne

 

 

 

 
 

Rechterbalk_homepage_Ga_voor_goed_goed180120

Ga voor goed goed!


Lees hier wat jij kunt doen voor eerlijke kleding.
Waar vind ik schone kleren

Waar vind ik schone kleren?


Klik hier voor het antwoord op deze en meer veelgestelde vragen.
Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of sms-acties.

Word donateur


Wij steunen de mensen die onze kleding maken. Help ons helpen!
Speel de Grote Klere Quiz

Speel de Grote Klere Quiz


Doe iets leuks voor schone kleren met deze kruising van spelletjesavond, kledingruilfeestje en quizprogramma!