Goed Goed nieuwsbrief #05
dinsdag, 17 november 2009 00:00

20jaar_thumbnailSchone Kleren Campagne bestaat 20 jaar!


SKC 20 jaar event in De Balie

 

We bestaan deze week twintig jaar! Er is in die jaren al heel wat bereikt, maar er moet ook nog heel wat gebeuren. Om bij dit jubileum stil te staan organiseren we komende woensdag 18 november een groots event in De Balie in het centrum van Amsterdam. Cabaretier Vincent Bijlo, FNV vice-voorzitter Peter Gortzak en SP Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen spreken, So You Think You Can Dance-finaliste Mariëlle Constancia choreografeert een dans-performance en SalonPhysique maakt theater. We voeren ook gezamenlijk actie voor een hoger loon voor kledingarbeiders, kijken naar een greep uit onze successen en luisteren naar het verhaal van de SKC. De avond wordt gepresenteerd door musicalster en SKC-ambassadeur Robin van den Akker (Joseph / MAMMA MIA!).

Behoor je helaas niet tot de genodigden, maar wil je deze geweldige avond wel meemaken? Dat kan! Vanaf 20 uur kun je vanaf onze website de livestream volgen. We zien je graag daar.

Wil je ons een cadeau geven voor onze verjaardag? Dat kan ook – word donateur en help ons de komende jaren nog dichter bij ons doel te komen. Dank voor je steun: zonder jullie was er van een jubileum überhaupt geen sprake geweest. meteen. Veel dank aan degenen onder jullie die dat inmiddels al gedaan hebben: jullie brengen eerlijke kleren dichterbij!

thumbnail_boekBoek over SKC gelanceerd

Journalist beschrijft 20 jaar Schone Kleren Campagne
Tijdens deze jubileumavond wordt het boek ‘Clean Clothes, A global movement to end sweatshops’ van journalist Liesbeth Sluiter gelanceerd. Het beschrijft de stormachtige geschiedenis van het internationale Schone Kleren Campagne netwerk, en van de kledingindustrie die wereldwijd op zoek is naar de laagste kosten – uit het zicht van de consument die verheugd thuiskomt met een nieuwe spijkerbroek. Sluiter schreef geen pamflet: ook andere spelers komen aan het woord, bijvoorbeeld modemerken zelf. Het boek legt de uitbuiting bloot, maar laat tegelijkertijd zien dat het mogelijk is om daar iets tegen te doen.

Vanaf woensdagavond is het boek voor 17,95 euro te koop, in onze webshop en in verschillende boekwinkels. Een ideaal cadeau voor de komende feestdagen!

Hartelijks,

Team Schone Kleren Campagne

 
 

Rechterbalk_homepage_Ga_voor_goed_goed180120

Ga voor goed goed!


Lees hier wat jij kunt doen voor eerlijke kleding.
Waar vind ik schone kleren

Waar vind ik schone kleren?


Klik hier voor het antwoord op deze en meer veelgestelde vragen.
Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of sms-acties.

Word donateur


Wij steunen de mensen die onze kleding maken. Help ons helpen!
Speel de Grote Klere Quiz

Speel de Grote Klere Quiz


Doe iets leuks voor schone kleren met deze kruising van spelletjesavond, kledingruilfeestje en quizprogramma!