Goed Goed nieuwsbrief #07
donderdag, 04 maart 2010 00:00

medium-rectangle_smZaterdag Rumana’s belevenisbox op Women Inc. Festival

8 maart is het voor de 100e keer Internationale Vrouwendag. Ter gelegenheid daarvan organiseert Women Inc. een festival vol grote namen, waarvoor de Schone Kleren Campagne ook is uitgenodigd! We hebben speciaal voor de gelegenheid een première: Rumana’s belevenisbox. Je kunt plaatsnemen in een cabine en ervaren hoe het is om een 23-jarige kledingarbeidster in Bangladesh te zijn. Kom ook en ga achter de naaimachine zitten, maak het fabrieksleven mee en voel haar dromen en verlangens…

Deze belevenisbox is gebaseerd op het blog http://sweatsoap.nl dat Rumana sinds september voor ons bijhoudt. Deze week hebben we haar laatste verhaal geplaatst, met oproep aan jullie. Binnenkort kun je de samenvatting van alles wat ze heeft meegemaakt teruglezen, en haar site met alle posts blijft in de lucht. Rumana vecht verder, en wij houden zeker contact met haar. Volgde je Rumana op Facebook, Hyves of Twitter en wil je in de toekomst weten hoe het met haar gaat? Meld je dan aan voor SKC’s Facebook, Hyves of Twitter en je hoort al het nieuws het eerst.

CCChilfigerTommy Hilfiger belooft beterschap na gesprek SKC

Op 11 februari hebben wij samen met Emelia Yanti, vakbondsleidster uit Indonesië, een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van Tommy Hilfiger. We wilden horen wat Tommy's plan was om een einde te maken aan de vakbondsonderdrukking in de fabriek waar hun kleding wordt gemaakt. De directie van Tommy Hilfiger heeft beterschap beloofd, en we hebben goede afspraken kunnen maken om de problemen structureel aan te pakken. We houden natuurlijk de vinger aan de pols. Iedereen die deze zaak gesteund heeft via SMS of e-mail: veel dank, het helpt!

SKCFWsmallSKC vraagt een eerlijke Amsterdam Fashion Week

Afgelopen maand was het weer Amsterdam International Fashion Week (AIFW). Fijn fashion vieren, en waarmee kun je dat nu beter doen dan met eerlijke kleding? Het zou geweldig zijn als AIFW de grote aandacht die zij voor mode veroorzaken gebruikt om ‘ethical fashion’ in de spotlights te zetten. Tientallen fashionista’s vroegen AIFW online – je kan nog steeds meedoen! - wat hun plannen zijn op het gebied van schone kleren, en wij als SKC vroegen om een gesprek. Helaas hebben we daar tot nu toe nog geen antwoord op… We houden jullie op de hoogte!

10-03-02-Garib_and_Garib1Brand in fabriek in Bangladesh: 21 doden

Vorige week donderdag kwamen bij een grote brand in een kledingfabriek in Dhaka 21 mensen om. Meer dan 50 mensen raakten gewond. Wij zijn geschokt over dit trieste nieuws. Omdat kledingfabrieken vaak in slechte staat zijn en veiligheidsmaatregelen niet worden nageleefd, komen deze ongelukken vaker voor in Bangladesh. Ook in dit geval lijkt het erop dat de brand is veroorzaakt door slechte elektriciteitskabels. Daarnaast waren de nooduitgangen geblokkeerd, waardoor de arbeiders niet konden ontsnappen. Zodra we meer informatie hebben, bijvoorbeeld over hoe jullie zelf in actie kunnen komen, laten we het natuurlijk weten.

Zo’n bericht maakt weer hard duidelijk hoeveel werk er nog aan de winkel is. Jullie steun is daarbij heel belangrijk.

Namens Team Schone Kleren Campagne, groet!
Marieke
 
 

Rechterbalk_homepage_Ga_voor_goed_goed180120

Ga voor goed goed!


Lees hier wat jij kunt doen voor eerlijke kleding.
Waar vind ik schone kleren

Waar vind ik schone kleren?


Klik hier voor het antwoord op deze en meer veelgestelde vragen.
Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of sms-acties.

Word donateur


Wij steunen de mensen die onze kleding maken. Help ons helpen!
Speel de Grote Klere Quiz

Speel de Grote Klere Quiz


Doe iets leuks voor schone kleren met deze kruising van spelletjesavond, kledingruilfeestje en quizprogramma!