Goed Goed nieuwsbrief #08
maandag, 26 april 2010 00:00

SKC feliciteert J.C. RagsJ.C. Rags deelnemer Fair Wear Foundation

De Schone Kleren Campagne feliciteert J.C. Rags: het populaire spijkerbroekenmerk is lid geworden van de Fair Wear Foundation. De SKC ziet het deelnemerschap van bedrijven aan een dergelijk Multi Stakeholder Initiatief als een belangrijke manier om arbeidsomstandigheden structureel te verbeteren. J.C. Rags was een van de merken die vorig jaar in ons onderzoek naar de lonen van vrouwen die in Bangladesh en India kleding maken naar voren kwam. Tijdens die Kleren Schoon? Leefbaar Loon!-campagne gaf J.C. Rags in gesprekken met de SKC al aan zich bij de Fair Wear Foundation te willen aansluiten. Wij zijn erg blij dat ze de daad bij het woord hebben gevoegd.

Fair Fashion event: de kledingketen in close-up

Fair Fashion eventFair Fashion, ons project voor studenten en docenten in het modeonderwijs organiseert op Woensdag 12 mei een event waarbij de kledingketen onder de loep wordt genomen: van katoenveld tot afvalberg. Gezamenlijk en tijdens workshops zullen diverse sprekers (o.a. een kledingarbeidster uit Zuid-Afrika, de CSR manager van J.C. Rags en de katoenmanager van Max Havelaar) elk een andere schakel van de kledingketen uitpluizen. Hierbij komen zowel de problemen als mogelijke oplossingen aan bod. Daarnaast wordt deze middag ons Fair Fashion magazine gepresenteerd. Deze glossy staat bomvol informatie: o.a. projecten van studenten, interviews met industry insiders, een column door Aynouk Tan en veel meer. Aanmelden voor het event kan via deze link - meer informatie over het programma vind je op de website van Fair Fashion. Hopelijk tot dan!


SKC spreekt met Amsterdam Fashion Week

Samen met enkele tientallen fashionista’s hebben we de AIFW gevraagd wat zij doen aan schone kleren, en naar aanleiding daarvan zijn we uitgenodigd voor een gesprek. We hebben uitgelegd dat de SKC het geweldig zou vinden als een toonaangevend event als het AIFW haar zichtbaarheid zou gebruiken om eerlijke kleding te promoten. AIFW gaf
aan dat ook zij duurzaamheid belangrijk vinden en dat er in de komende Fashion Week al meer aandacht aan wordt besteed. Misschien dat de SKC zelfs een side-event gaat organiseren. Hou onze website in de gaten voor meer nieuws.

SKC door naar volgende subsidieronde

Misschien hebben jullie onlangs iets over het nieuwe financieringsstelsel voor ontwikkelingsorganisaties gehoord? Wij zijn heel trots dat we, met onze alliantiepartners, door de eerste selectie van de nieuwe (MFS)subsidierondes van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn gekomen. Het zou geweldig zijn als de definitieve aanvraag aan het eind van het jaar daadwerkelijk wordt toegekend.

Ga voor goed goed bij Treemagotchi

SKC TreemagotchiTreemagotchi is weer begonnen! Wil je op een leuke en makkelijke manier bijdragen aan een eerlijke wereld? Plant dan een digitaal boompje op www.treemagotchi.nl. Elke twee weken kun je dan meedoen aan een leuke actie die je boom doet bloeien. Vul de actiecode ‘boompjeplanten’ in en ontvang alvast je eerste boomversiering. In juni is de Schone Kleren
Campagne aan de beurt, dus meld je nu aan!

En verder:

  • Vakbondsonderdrukking bij producent Tommy Hilfiger duurt voort. Protesteer nu!
  • Ervoor zorgen dat de mensen die onze warme kleding naaien niet meer zo worden uitgebuit dat je er koude rillingen van krijgt? Word donateur.
  • Filmpje dat SKC-ambassadeur en musicalster Robin van den Akker voor ons maakte meer dan 5000 keer bekeken. Kijk hier mee.
 
 

Rechterbalk_homepage_Ga_voor_goed_goed180120

Ga voor goed goed!


Lees hier wat jij kunt doen voor eerlijke kleding.
Waar vind ik schone kleren

Waar vind ik schone kleren?


Klik hier voor het antwoord op deze en meer veelgestelde vragen.
Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of sms-acties.

Word donateur


Wij steunen de mensen die onze kleding maken. Help ons helpen!
Speel de Grote Klere Quiz

Speel de Grote Klere Quiz


Doe iets leuks voor schone kleren met deze kruising van spelletjesavond, kledingruilfeestje en quizprogramma!