Goed Goed nieuwsbrief #09
maandag, 07 juni 2010 12:00

Speel de Grote Klere Quiz!

http://www.schonekleren.nl/images/stories/Speel_de_Grote_Klere_Quiz_sm.jpgHou je van spelletjesavonden, kledingruilfeestjes of quizprogramma's? En doe je graag iets leuks voor schone kleren? Dan is de Grote Klere Quiz helemaal iets voor jou. Vol trots presenteren we deze set spannende kaarten vol opdrachten, kennisvragen en uitdagingen over eerlijke kleding. Alles wat je nodig hebt voor deze schone kleren-(tupperware)party is een kledingstuk dat je wilt ruilen, pen en papier en drie wasknijpers. En medespelers natuurlijk! Je kunt de quiz hier spelen via je laptop of iPhone, of de set kaarten downloaden en uitprinten. Succes verzekerd!

Tommy Hilfiger-fabriek staakt vakbondsonderdrukking

http://www.schonekleren.nl/images/stories/pt_mulia_small.jpghttp://www.schonekleren.nl/images/stories/pt_mulia_small.jpgNog meer goed nieuws! Indonesische arbeiders die Tommy Hilfiger-kleding maken worden niet meer ontslagen als ze zich bij een vakbond aansluiten. In de PT Mulia Knitting Factory was een vakbond voor kledingarbeiders niet welkom. De Schone Kleren Campagne voerde ruim twee jaar campagne voor vakbondsvrijheid in de fabriek. Met succes: op 20 mei sloot de fabriek een overeenkomst met de lokale vakbond waarin deze expliciet wordt erkend. Iedereen die in de afgelopen tijd heeft meegedaan aan e-mail of SMS-acties: gefeliciteerd en bedankt! Lees hier meer.

 

En verder:

  • Het themanummer 'Dit kun jij doen voor schone kleren' van ons blad Goed Goed nieuws is uit. Vol tips over wat jij dus kan doen voor schone kleren, een interview met onze ambassadeur Robin van den Akker, 'Maak je eigen sweatshop' en nog veel meer. Je kunt hem bekijken op onze site, maar nog beter is het natuurlijk om hem zelf in handen te hebben. Dat kan door donateur te worden:
  • Ervoor zorgen dat de mensen die onze warme kleding naaien niet meer zo worden uitgebuit dat je er koude rillingen van krijgt? Word donateur.
  • Ons Fair Fashion event voor studenten en docenten in het modeonderwijs waar de kledingketen onder de loep werd genomen was een groot succes. Lees hier het verslag.
  • Volg ons op Twitter, en word onze vriend op Facebook en Hyves.
  • SMS voor schone kleren: ontvang een bericht op je mobiel als er iets mis is in een kledingfabriek, en doe er direct wat aan! Geef je hier op (25 cent per ontvangen bericht, maximaal 6 per jaar).

 
 

Rechterbalk_homepage_Ga_voor_goed_goed180120

Ga voor goed goed!


Lees hier wat jij kunt doen voor eerlijke kleding.
Waar vind ik schone kleren

Waar vind ik schone kleren?


Klik hier voor het antwoord op deze en meer veelgestelde vragen.
Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of sms-acties.

Word donateur


Wij steunen de mensen die onze kleding maken. Help ons helpen!
Speel de Grote Klere Quiz

Speel de Grote Klere Quiz


Doe iets leuks voor schone kleren met deze kruising van spelletjesavond, kledingruilfeestje en quizprogramma!