http://archief.schonekleren.nl/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/315324GGNvoorkant.jpg
 
Goed Goed nieuws

Goed Goed nieuws is het blad van de Schone Kleren Campagne - voor betere arbeidsomstandigheden in de wereldwijde kledingindustrie. Goed Goed Nieuws verschijnt twee keer per jaar. Tot 2009 heette ons tijdschrift Schoon Genoeg. Op deze pagina kun je alle edities als pdf downloaden. Goed Goed nieuws wordt verstuurd aan de vrienden van de Schone Kleren Campagne. Ook ontvangen? Word dan donateur.

 

Goed Goed Nieuws #15 - winter 2011
Het Jeans nummer!
Met o.a.: Killer Jeans, de campagne tegen zandstralen, Interview met Yesim Yasin uit Turkije, Online Aktievoeren: heeft dat nou zin?, jeans als specialisme, Verslijt je Jeans lekker zelf, Urgent Appeals en een column van Martje Theuws en Pauline Overeem.


 

Goed Goed nieuws #14 – winter 2010
Met o.a.: Geef Schone Kleren deze feestdagen, Column Lisette Kreischer van Veggie in Pumps, Clean & Unique, Banken: doe meer voor schone kleren en een interview met styliste en schrijfster Aynouk Tan.

 

 

GGN-13Goed Goed nieuws #13 – zomer 2010
THEMA NUMMER - Dit kun jij doen voor schone kleren, Aan de slag: speel de quiz, maak het shirt, hang de poster en verspreid de kaartjes! - SKC-ambassadeur Robin van den Akker: “Bekend zijn is best leuk, maar het is nog leuker om er positieve dingen mee te doen”
iconDownload Goed Goed Nieuws 13


 

 

 

 

Goed_goed_12

Goed Goed nieuws #12 – oktober 2009
Met o.a. de volgende onderwerpen: Kledingarbeidster vertelt echte verhaal via Hyves en Twitter, De impact van de Kleren Schoon? Leefbaar Loon! campagne, buitensportmerken vergeleken, Column Vincent Bijlo, Interview Liesbeth Sluiter over het boek ‘Clean Clothes’
icon Download Goed Goed nieuws 12

 

 

 


goedgoed_sm-thumb

Goed Goed nieuws #11 – juni 2009
Met o.a. de volgende onderwerpen: Schone Kleren Campagne met een C, interview met modeontwerper Daryl van Wouw, Better Bargain Campaign, vrouwen dragen de kledingindustrie, Fair Fashion speakertour, column uit het netwerk: FNV Jong en achter de schermen bij de SKC-film.
icon Download Goed Goed nieuws 11

 

 

 

 

schoongenoeg101-thumb

Schoon Genoeg #10 – mei 2008
Met o.a. de volgende onderwerpen: Play Fair-campagne, Indiase FFI-zaak gesloten? Eerlijke kleren vanaf de tekentafel, Clean Clothes Campaign verovert Europa en een interview met Gemma Crijns, coördinator van het MVO Platform.
icon Download Schoon Genoeg 10

 

 

 

 

schoongenoeg9-thumb

Schoon Genoeg #09 - oktober 2007
Met o.a. de volgende onderwerpen: Vrienden van de HEMA, eerlijke bedrijfskleding, rechtzaak tegen maatschappelijke organisaties, vakbonden behalen overwinning in Bangladesh en FNV en Schone Kleren bezorgen brief bij Nederlandse mede-eigenaar Turkse fabriek.
icon Download Schoon Genoeg 9

 

 

Schoon Genoeg #08 - april 2007
Met o.a. de volgende onderwerpen: eerlijke bedrijfskleding is net zo makkelijk te krijgen als eerlijke koffie, je moet er alleen even om vragen, succes publicatie over 'urgent appeals', Bo Weevil kiest voor mens en milieu, Beijing: sportief en rechtvaardig? en monddood in Bangalore.
icon Download Schoon Genoeg 8

Schoon Genoeg #07 - oktober 2006
Met o.a. de volgende onderwerpen: nieuwe lidstaten, vuile kleren, acties rond wereldbeker voetbal, Better Factories Cambodia, China Blue ontduikt censuur, arbeiders staan in hun hemd en werkkledingbedrijven onder de loep.
icon Download Schoon Genoeg 7

Schoon Genoeg #06 - mei 2006
Met o.a. de volgende onderwerpen: rampmaand voor Bengaalse kledingarbeiders, Scandinavische Schone Kleren groepen bijeen, Mexicaanse arbeidsrechtenactivist met dood bedreigd, seksegebonden behandeling in kledingindustrie, inspectieteam bezoekt kledingwinkels en SKC vraagt Prins om olympische prestatie.
icon Download Schoon Genoeg 6

Schoon Genoeg #05 - oktober 2005
Met o.a. de volgende onderwerpen: speciaal thema over arbeidsrechten en de Chinese kledingindustrie, vakbondsleidster vrijgelaten dankzij protest, een verslag over het drama van de instorting van een fabriek in Bangladesh.
icon Download Schoon Genoeg 5

Schoon Genoeg #04 - mei 2005
Met o.a. de volgende onderwerpen: urgent appeals: acties voor en met kledingarbeiders, verslag van een bezoek aan India, schone dienstkleding heeft wind mee, North Sails: de schimmen achter het zeil en BSCI lijkt een wassen neus.
icon Download Schoon Genoeg 4

Schoon Genoeg #03 - oktober 2004
Met o.a. de volgende onderwerpen: Olympische Fair Play campagne een succes, nog steeds uitbuiting in textielindustrie India, interview met directeur Topsport NOC*NSF, protest bij Akropolis en verdwijnen MFA is zorgelijk.
icon Download Schoon Genoeg 3

Schoon Genoeg #02 - april 2004
Met o.a. de volgende onderwerpen: Fair Play-Campagne van start, interview met de Fair Wear Foundation, schone dienstkleding, is de kleding van de H&M wel echt fris?


Schoon Genoeg #01 - december 2003
Met o.a. de volgende onderwerpen: Indonesisch bezoek, s.Oliver onder vriendschappelijk vuur, actie voor North Sails, actie Mees Pierson geslaagd, fashion files, vakbond Jaqalanka wint en wat is Reeboks woord waard?

 
 

Rechterbalk_homepage_Ga_voor_goed_goed180120

Ga voor goed goed!


Lees hier wat jij kunt doen voor eerlijke kleding.
Waar vind ik schone kleren

Waar vind ik schone kleren?


Klik hier voor het antwoord op deze en meer veelgestelde vragen.
Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of sms-acties.

Word donateur


Wij steunen de mensen die onze kleding maken. Help ons helpen!
Speel de Grote Klere Quiz

Speel de Grote Klere Quiz


Doe iets leuks voor schone kleren met deze kruising van spelletjesavond, kledingruilfeestje en quizprogramma!