http://archief.schonekleren.nl/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/279600Lonenenwerktijden2.jpg
 
Schone Kleren in de klas

SKC-LespakketLeren over kleding in het voortgezet onderwijs

Wilt u op school een les geven over schone kleding? Met dit lespakket voor middelbare scholen, dat uit werkbladen, doe-opdrachten en achtergrondinformatie bestaat, kunnen leraren en leerlingen zelf aan de slag. Het lespakket is gratis, en kun je hier downloaden.

 

 icon Lespakket Schone Kleren Campagne (4.88 MB)


Misschien wil je overwegen om zelf of met je school donateur te worden van de Schone Kleren Campagne. Op deze manier draag je eraan bij dat we dit werk ook in de toekomst kunnen blijven doen. Dit kan via

http://www.schonekleren.nl/doe-mee/geef
Ook een eenmalige donatie wordt op prijs gesteld! Maak je gift dan over op rekeningnummer 3927802 t.n.v. Stichting Schone Kleren Campagne o.v.v. "gift"


Film: China Blue – Micha X. Peled, 2005
Wilt u als docent op school aandacht besteden aan schone kleding? Vertoon dan de documentaire China Blue! Hierin wordt het verhaal verteld van de 16-jarige Jasmine die als losse-draadjesknipper in een jeansfabriek werkt in China. Net als haar collega’s woont ze op het terrein van de fabriek, met 12 meiden op één kamer. De huur en het geld voor de maaltijden uit de kantine worden op hun loon ingehouden. In haar dagboek beschrijft Jasmine het werk, het vieze eten en de heimwee. Het dagelijkse leven van Jasmine en haar collega’s geeft een duidelijk beeld van de gevolgen van de huidige textielmarkt, waarin de grote westerse merken alles bepalen en fabrieksarbeiders in China de prijs betalen.

chinablue1-thumb

Tijd: 87 minuten (lange versie) en 50 minuten (korte versie)
Geschikt voor: onderbouw en bovenbouw vmbo, havo, vwo en mbo
Aansluitende vakken: CKV, Maatschappijleer, Economie, Aardrijkskunde

Neem voor meer informatie over de film, de bijbehorende lesbrief en mogelijkheden voor een verdiepingsprogramma contact op met de educatie-afdeling van Movies that Matter via 020-7733624 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Movies that Matter begeleidt en adviseert scholen bij de vertoning van mensenrechtenfilms op school, eventueel samen met een medewerker van de Schone Kleren Campagne.

Zie ook de website van Movies that Matter.

 

 

 

 

Fair Fashion

Fair Fashion is het project van de Schone Kleren Campagne speciaal voor docenten en studenten in het modeonderwijs. Fair Fashion wil ervoor zorgen dat de kledingindustrie eerlijker wordt. Dit doen we door workshops en events te organiseren, onze website up-to-date te houden en (les)materiaal te verspreiden. Meer informatie op de website van Fair Fashion.

 
 

Rechterbalk_homepage_Ga_voor_goed_goed180120

Ga voor goed goed!


Lees hier wat jij kunt doen voor eerlijke kleding.
Waar vind ik schone kleren

Waar vind ik schone kleren?


Klik hier voor het antwoord op deze en meer veelgestelde vragen.
Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of sms-acties.

Word donateur


Wij steunen de mensen die onze kleding maken. Help ons helpen!
Speel de Grote Klere Quiz

Speel de Grote Klere Quiz


Doe iets leuks voor schone kleren met deze kruising van spelletjesavond, kledingruilfeestje en quizprogramma!