http://archief.schonekleren.nl/components/com_gk2_photoslide/images/thumbm/410431Logo_SKC_groot2.jpg
 
Mission statement

De Schone Kleren Campagne zet zich in voor betere arbeidsomstandigheden in de wereldwijde kledingindustrie. Uiteindelijk hoort alle kleding onder goede arbeidsomstandigheden te worden gemaakt, waarbij arbeiders de vrijheid en mogelijkheid hebben om hun eigen (mensen)rechten zeker te stellen. We zien het als onze uitdaging en missie om een brede beweging te creëren die goed goed vraagt en mogelijk maakt.

De Schone Kleren Campagne...

... informeert en activeert het Nederlandse publiek.
... benadert bedrijven om ze hun verantwoordelijkheid voor de productie van hun kleding te laten nemen.
... ondersteunt arbeiders in hun strijd voor gerechtigheid.
... vraagt overheden goede wetgeving te implementeren en zelf verantwoord in te kopen.

Dat proberen we via een constructieve benadering te doen, waarbij we niet alleen op misstanden wijzen maar ook mogelijkheden tot verbetering aandragen. Onze twintigjarige ervaring en expertise maakt dat mogelijk. Wij baseren ons werk op de normen van de International Labour Organization (ILO) en de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Het uitgangspunt van de Schone Kleren Campagne is dat de sleutel voor een uitbuitingsvrije kledingindustrie bij de arbeiders zelf. Duurzame, structurele verbeteringen kunnen alleen worden bereikt als we uitgaan van de mensen om wie het gaat: zij weten wat er mis is en wat er anders moet. Via het internationale netwerk Clean Clothes Campaign staan we in direct contact met organisaties die arbeiders vertegenwoordigen. Wij baseren onze strategieën, eisen en prioriteiten op de ervaringen en input van de miljoenen, voornamelijk vrouwelijke, arbeiders die nu nog zoveel uren gedwongen moeten overwerken voor een hongerloontje. Dat moet en kan anders – we willen dat kleding je warm houdt in plaats van koude rillingen geeft.

 

Gender policy statement

Meer dan 80 procent van de kledingarbeiders is vrouw. Wij vinden het daarom belangrijk om in onze strategieën gender-issues centraal te stelen. Lees hier ons gender policy statement, dat we samen met onze partners in de productielanden hebben opgesteld.

 
 

Rechterbalk_homepage_Ga_voor_goed_goed180120

Ga voor goed goed!


Lees hier wat jij kunt doen voor eerlijke kleding.
Waar vind ik schone kleren

Waar vind ik schone kleren?


Klik hier voor het antwoord op deze en meer veelgestelde vragen.
Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of sms-acties.

Word donateur


Wij steunen de mensen die onze kleding maken. Help ons helpen!
Speel de Grote Klere Quiz

Speel de Grote Klere Quiz


Doe iets leuks voor schone kleren met deze kruising van spelletjesavond, kledingruilfeestje en quizprogramma!