Vacatures
Vacature Vrijwilliger: Archiefmedewerker (M/V)
dinsdag, 17 juli 2012 00:00

Logo-internet-kleinDe Schone Kleren Campagne (SKC) zoekt op vrijwillige basis een

Archivaris (M/V)

 

De Schone Kleren Campagne / Clean Clothes Campaign zoekt een vrijwilliger voor het archief.

De Clean Clothes Campaign is in 1989 in Amsterdam opgericht en zet zich wereldwijd in voor betere arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. Inmiddels zijn er in 15 landen in Europa Schone Kleren Campagnes actief. Het internationale secretariaat is samen met de Nederlandse Schone Kleren Campagne gevestigd in Amsterdam. Op dit moment werken er op ons kantoor 12 mensen. Voor meer informatie: www.cleanclothes.org en www.schonekleren.nl.

In de loop der jaren hebben wij een omvangrijk archief opgebouwd dat bij elkaar meer dan 60 meter geordende archiefdozen, lectuurbakken, ortners, hangmappen, boeken, foto's, dvd's en cd-roms omvat. Daarnaast bewaren we veel documenten en correspondentie digitaal.

In 2002 hebben wij met hulp van een professionele archivaris een nieuwe classificatie ontwikkeld voor zowel het papieren als het digitale archief. Het gebruiksgemak van deze classificatie sluit inmiddels niet meer optimaal aan op onze behoeften.

Wij zijn op zoek naar een iemand die:

  1. ons archief (en de gebruikers ervan) grondig wil inventariseren.
  2. naar aanleiding van zijn/haar bevindingen de classificatie wil aanpassen aan de huidige eisen.
  3. een begin maakt met de implementatie van de gewijzigde classificatie.
  4. helpt meedenken hoe wij een deel van ons archief online toegankelijker kunnen maken.
  5. een beknopte handleiding schrijft voor de gebruikers van het archief.
  6. wil helpen een deel van ons archief onder te brengen bij het IISG (Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis). Dit instituut heeft contact met ons gezocht, omdat zij ons archief van belang acht voor historisch onderzoek naar arbeidsverhoudingen en sociale bewegingen.

Wij denken aan een archivaris 'in ruste' of in opleiding (bijv. een gevorderde deeltijdstudent Informatie en Media) die zelfstandig met dit project aan de slag wil gaan. Hij/zij krijgt een werkplek in ons kantoor en zal begeleid worden door twee CCC werknemers. Er mag wat ons betreft naar keuze fulltime of parttime aan het project worden gewerkt. Wel hopen we dat het project binnen een jaar kan worden voltooid. We kunnen een vergoeding bieden van max €100,- per maand.

De Clean Clothes Campaign biedt de mogelijkheid werkervaring op te doen in een dynamische, internationaal georiënteerde omgeving. Je maakt deel uit van een gemotiveerd team en levert een bijdrage aan het belangrijke werk van de organisatie. Aan een student bieden we een complexe, uitdagende stageplek waarin hij/zij in aanraking komt met zeer gevarieerde onderwerpen en met verschillende media. Tevens biedt het project veel ruimte om eigen ideeën te ontwikkelen en zelfstandig te werken. Tot slot zal de ervaring die hij/zij bij onze organisatie opdoet goed van pas komen bij een eventuele toekomstige werkgever.


Contactpersoon voor nadere informatie en solliciteren:
Ton de Heij
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
020-4122785

 

 

 

 


 

Rechterbalk_homepage_Ga_voor_goed_goed180120

Ga voor goed goed!


Lees hier wat jij kunt doen voor eerlijke kleding.
Waar vind ik schone kleren

Waar vind ik schone kleren?


Klik hier voor het antwoord op deze en meer veelgestelde vragen.
Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of sms-acties.

Word donateur


Wij steunen de mensen die onze kleding maken. Help ons helpen!
Speel de Grote Klere Quiz

Speel de Grote Klere Quiz


Doe iets leuks voor schone kleren met deze kruising van spelletjesavond, kledingruilfeestje en quizprogramma!