Aanstormend modetalent ontdekt fair fashion
donderdag, 06 mei 2010 00:00

Max Havelaar, J.C. Rags, Beauty en Schone Kleren Campagne pluizen kledingketen uit

FF_EventsmallAmsterdam, 6 mei 2010 - Wat hebben Max Havelaar, J.C. Rags, en KICI gemeen? Ze vertegenwoordigen katoenteelt, kledingproductie en afvalberg: alle stadia in het leven van een kledingstuk. De Schone Kleren Campagne (SKC) organiseert op 12 mei een event waarbij deze keten wordt uitgeplozen vanuit het perspectief van de mensen die erin werken. De Zuid-Afrikaanse kledingarbeidster Beauty vertelt over haar aangrijpende ervaringen.

Beauty werkt al 30 jaar in de kledingindustrie, en komt uit de anti-apartheidsbeweging. Ze houdt zich  bezig met AIDS-preventie en geweld tegen vrouwen – iets dat zij zelf helaas aan den lijve heeft ondervonden. Momenteel zet ze zich bovenal in voor betere arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. Beauty: “Naast de pijn die ik had door lage lonen, bezuinigingen en het verlies van mijn dochter aan HIV/AIDS, heb ik ook huiselijk geweld ervaren. Maar ik ben niet bang om hierover te vertellen, ik heb hier juist van geleerd compassie te tonen. Ik vind het belangrijk om ervaringen met anderen te delen. Daar worden we sterker van, als groep en als individu.

Het event in Amsterdam is vooral bedoeld voor studenten en professionals in het modeonderwijs. Musicalster en SKC-ambassadeur Robin van den Akker presenteert de middag. Geert-Jan Davelaar, coördinator SKC: ‘De kledingketen is lang en ingewikkeld, en in de hele keten spelen verschillende structurele problemen. Aanstormend modetalent krijgt te maken met deze issues, en heeft nu de mogelijkheid om te horen hoe zij hier later als professionals goed mee kunnen omgaan’. Naast Max Havelaar, jeansmerk J.C. Rags en KICI geven ICCO, Fair Wear Foundation en fair fashion concept store Charlie + Mary workshops.

Fair Fashion: naar een eerlijke kledingindustrie is een project van de Schone Kleren Campagne. Samen met studenten en docenten in het modeonderwijs wil Fair Fashion ervoor zorgen dat de kledingindustrie eerlijker wordt: www.schonekleren.nl/fairfashion/


 
 

Rechterbalk_homepage_Ga_voor_goed_goed180120

Ga voor goed goed!


Lees hier wat jij kunt doen voor eerlijke kleding.
Waar vind ik schone kleren

Waar vind ik schone kleren?


Klik hier voor het antwoord op deze en meer veelgestelde vragen.
Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of sms-acties.

Word donateur


Wij steunen de mensen die onze kleding maken. Help ons helpen!
Speel de Grote Klere Quiz

Speel de Grote Klere Quiz


Doe iets leuks voor schone kleren met deze kruising van spelletjesavond, kledingruilfeestje en quizprogramma!